Voor ik een hele blog schrijf over hoe geweldig ik mijn kapsels altijd vind, wil ik jullie heel graag vertellen over de man achter de schaar en wat zijn aanwezigheid in mijn leven met me doet.

Stabiele chaos

Chaos geeft me energie. Ik floreer van alle bordjes in de lucht, van nieuwe projecten, van bruisende ideeën. Ik spring van hot naar her. Ik hou van veel afwisseling en geniet van het leven in al haar facetten. Ik heb ook nood aan een vorm van zekerheid, stabiliteit en voorspelbaarheid. Echt. No shit. Niet teveel, net genoeg, zodat ik kan springen en experimenteren.

De afgelopen jaren heb ik wat stabiele factoren in mijn leven binnengelaten, mijn angst voor sleur en verveling bleek in sommige gevallen absoluut niet nodig, en dat heeft me de nodige mentale rust gegeven. Het leven spannend houden blijkt ook geen enkel probleem aangezien ik kinderen, huizen, jobs en projecten aan elkaar rijg. Die stabiele factoren kunnen situaties zijn, zoals een eigen huis hebben en getrouwd zijn, maar ook mensen.

Mijn kapper is zo iemand. Jimmy (ja, echt, en hij is ook getrouwd met een man) is een baken voor mij in mijn chaotische leven. Het heeft 35 jaar geduurd om een kapper te vinden die én intelligent is, zalig goed kan knippen en me elke keer verrast met de coupes die hij op mijn hoofd tovert. Al twee jaar geniet ik van de zekerheid dat hij mij een pittige, soms gewaagde coupe bezorgd. Ook van zijn oprechte interesse, het feit dat hij mij al bij mijn voornaam noemt, dat onze gesprekken ergens over gaan. De combinatie van zijn kappersexpertise, zijn oog voor detail en afwerking en zijn drang naar nieuwe technieken vind ik schitterend. Ik ben vooral blij dat hij voor altijd kapper wil zijn. En niet plots morgen gevechtspiloot, bakker of…

Creatief balanceren

Het heeft jaren geduurd maar nu omarm ik mijn veelzijdigheid, mijn hoofd vol ideeën, mijn stuiterend enthousiaste ik en mijn zoeken naar rust. Nu ik mezelf geweldig vind als wildbegaafde/creatieve generalist/multipotial, kan ik ook de stabiliteiten in mijn leven zoveel harder appreciëren.

Zo ben ik ook de winkeldame van de Spar met haar zachte stem, mijn moeder met haar engelengeduld, onze vloerders met hun oog voor perfectie en nog zoveel anderen dankbaar voor de mentale rust die ze mij geven. Ze zorgen ervoor dat niet alles elke dag anders is. Wel dat ik op sommige plekken en bij sommige mensen zeker ben dat het altijd een beetje hetzelfde is. Zo’n beetje vanzelfsprekend.

Als ik uitgedaagd wil worden, zoek ik andere wildbegaafden op :). Dat dan weer wel :)).

It’s all about balance.

Balans is weten dat er twee richtingen zijn en dat die allebei in jou zitten. Balans is weten wanneer jij op je best bent. Balans is voelen wanneer je doorslaat in één richting. Balans is zelden perfect én voor ieder individu anders.

De Prettige Rebel is mijn balans. Weten dat ik met plezier leef, graag speel, veel binnenpretjes heb, met humor door de dag kom en anderen graag blij maak. Ook weten dat ik veranderingen mee op gang wil trekken, dat ik een scherpe visie heb, dat ik niet geloof in ‘de’ norm, dat ik het anders durf te doen, dat ik mijn eigen grenzen opzoek. Die beide kanten zitten in mij, onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het gaat niet over perfect in balans zijn, wel te weten welke voor jou werkt en hoe jij daarin mee kan bewegen.

Voel jij nog veel chaos? Is er daarnaast enkel verveling of net te weinig rust? Wil jij ook wel ontdekken welke unieke verbindingen er allemaal in jou schuilen?

Heb je een vraag, zoek je naar begeleiding in je loopbaan, je leven of je ondernemersplannen? Laat me weten wat je jezelf allemaal wijsmaakt om die stap nog niet te zetten.

Nog enkele weken en ik mag weer naar de kapper. Ik kijk nu al uit naar dat zalige moment van rust. Hoe vind jij balans?

Pas-geknipte groet,

Nele