Home » Blog » Pret in Bed & Daarbuiten

gestreept kussen op bed met verkreukt oranje hoeslaken

Pret in Bed & Daarbuiten

Dat klinkt echt als de titel van een TV-programma uit de jaren ’90 op de commerciële zender. Wat een dolle pret zou dat toen geweest zijn. En wat een dolle pret is het nu. Toch? We hebben toch allemaal een fantastisch leven. Op Facebook en Instagram, allemaal mooie foto’s, hipstersh*t, zelfgemaakte gerechten en sustainable shoes enal.

Heel mooi en trendy zijn die foto’s wel. Word je er echt gelukkig van? Ja? Dat kan hé want een Creatieve Maker wordt blij van iets te Maken en een Mooimaker krijgt energie van iets Mooi te maken. ‘Wat is een Mooimaker?’, ‘Is ze daar weer met haar Talenten?’, hoor ik je denken. Ja, ik ben hier weer en ik zal je vertellen waarom. Het is f*cking tijd dat we allemaal gaan beseffen hoeveel goud er in ons schuilt en dat we daar eens allemaal wat minder onnozel over gaan doen.

‘Doe maar gewoon’, ‘doe eens normaal’, ‘hoge bomen…’, wie kent ze niet. De dooddoeners van onze jeugd en zelfs nu hoor je ze nog. Ja, angst is geen goede raadgever. Wisten onze ouders veel. Het is hen uiteraard vergeven (ik kom hier nog op terug!). Wat voor spetterends zit er allemaal in dat lijf van jou te wachten om gezien te worden. Wacht even, jij hebt natuurlijk al heel vaak jouw Talenten getoond want je bent namelijk gemaakt om ze te tonen/gebruiken, alleen ben je je daar niet altijd van bewust.

Geloof je me niet? Wel, IEDEREEN heeft Talenten, wat anderen ook mogen beweren. En ze zijn zichtbaar in alles wat je doet/niet doet en zegt/niet zegt. Een Talent is niet iets dat je heel goed kan zoals ‘goed’ voetballen. Het is wel iets waar je energie van krijgt, waar je blij van wordt als iemand jou hierover complimenteert of iets dat je zo gemakkelijk afgaat dat je niet eens doorhebt dat het jouw Talent is. Toch kan het ook iets vervelends lijken als jij in overdrive gaat (hier kom ik ook zeker nog op terug).

We hadden het over pret! En wat heeft dat eigenlijk met Talenten te maken? Wel, alles of toch veel. Ik ga beginnen met een vraag.

Wanneer voelde jij voor het laatst echt pret in je lijf? Dat heerlijk puberaal gevoel dat je hebt bij de slappe lach? Of wanneer het licht net groen wordt zodat jij niet hoeft te remmen? Of die kriebels als je iets gaat doen dat spannend en leuk tegelijk is? Of de vlinders wanneer plots gebeurt waar je al heel lang op hoopte? Of helemaal opgaan in een stevige vrijpartij? Of het epiphany-gevoel wanneer je eindelijk dat ene inzicht verwerft dat een heel ander licht werpt op jouw leven? Dat zo. Die kleine en grote momenten waarop het lekker voelt, alles stroomt, je energiepeil stijgt!

Nou, dat is het moment dat een Talent van jou aangesproken wordt, in actie schiet of er gewoon helemaal is. Hoe? Wat? Welk Talent dan? Herken je jezelf? Ben je heen erg benieuwd naar jouw Talenten en dat Pret-gevoel? Laat me alvast weten waarin jij jezelf herkent.

Zin in meer Pret in Bed & Daarbuiten? Wil je heel graag antwoorden op mijn vraag? Of wil je nu verdorie wel eens weten welke jouw Talenten zijn? Hoe je dan vooral niet in en contacteer me!