Home » Blog » Grenzen Verleggen is een Talent

Baby's verleggen elke dag hun grenzen

Grenzen Verleggen is een Talent

Uitstelgedrag, daar heb jij wellicht ook wel eens last van. Ja, ik ga dat straks of morgen wel doen. Ook als het over zaken gaat die je meestal wel graag doet. Zoals Bloggen bij mij. Ik doe dat enorm graag en toch slaag ik erin soms weken geen letter digitaal te publiceren. Dan ga ik grommelen op mezelf en allerlei manieren verzinnen om mezelf toch maar tot schrijven te krijgen. En niets lijkt echt te werken.

Tot die ene mail binnenkomt die alles plots in een ander perspectief zet. Kathleen van Tuttefrut lanceert elk jaar tijdens de Vasten een Blog Challenge. Ze nodigt me uit om mee te doen, net als de vorige jaren. Dit is precies wat ik nodig heb. Een uitdaging waarbij ik mijn eigen grenzen kan opzoeken en waarbij ik bij elke blogpost zal denken ‘Yes, I did it!’ . Voelen dat ik mezelf kan verbeteren en mijn grenzen verleggen ontketent een gigantische stroom van energie en goesting.

Ontdekken dat als ik mijn Talent van Grenzenverlegger bewust inzet, ik zoveel meer gedaan krijg, stuwt me vooruit. Vroeger schaamde ik me wel eens voor gedachten als ‘Ik wil de beste zijn’, ‘Ik wil beter presteren dan de anderen’. Nu weet ik dat die gedachten mijn Talent blootleggen. En dat ze aangeven waar ik energie van krijg.

Talenten tonen zich niet altijd heel duidelijk en soms duurt het best een hele poos voor je de vinger er kan opleggen. Vaak zijn Talenten zo vanzelfsprekend voor onszelf dat we ze zelf niet als iets unieks of speciaals kunnen benoemen. Of je schaamt je ervoor en toont je Talent bijgevolg niet. Gelukkig zijn Talenten in elk gedrag zichtbaar. Hoe je je kleedt, wat je zegt of hoe je reageert kan telkens een aanwijzing zijn.

Ik voetbal enkel om mezelf te verbeteren, niet voor de groep of het resultaat.

Student Thomas More Turnhout & Grenzenverlegger

Als ik over Talenten spreek, heb ik het niet over ‘iets goed kunnen’ of ‘ergens goed in zijn’. Ik vertel jou heel graag over hoe het Talent van Grenzenverlegger eruit kan zien.

B., student Marketing aan de Thomas More Hogeschool Turnhout, vertelde dat hij voetbalde. ‘Wat doe jij dan precies graag als je voetbalt?’, vroeg ik. ‘Ik voetbal enkel om mezelf te verbeteren. Ik ben daar niet voor de groep of voor het resultaat. Ik ga ook nooit iets drinken, ik ga meteen naar huis na de training of de match.’ Zijn Talent van Grenzenverlegger geeft hem energie als hij zich kan meten aan zichzelf, aan zijn vorige prestaties. Hij geniet van dat proces. Het is niet voetbal op zich dat hem voorstuwt. Wel de ambitie om alsmaar sterker en beter te worden in zijn spel.

Zijn Talent wordt vooral zichtbaar in dat ene stukje van zijn leven. Zo gaat het vaak. Het ene Talent toont zich in elk facet van jouw leven, het andere net alleen als je aan het werk bent.

Ben je benieuwd naar jouw eigen Talenten en hoe je leven er zou kunnen uitzien als je ze bewust kan inzetten? Verleg je grens en klik hier, ja gewoon hier, en stuur mij jouw wens voor het leven.

Grensverleggende groet,

Nele