Home » Blog » Een vrolijke ochtendrush door Talent in actie!

Een vrolijke ochtendrush door Talent in actie!

Talenten zijn niet altijd groots en opvallend. Vaak is het iets dat jij gewoon graag doet. Of iets dat anderen ‘typisch jij’ vinden. Toch kan het actief inzetten van één of meer Talenten hectische situaties omzetten in iets constructiefs en zelfs leuk!

Een voorbeeld uit mijn eigen leven: dansen in de badkamer. Natuurlijk is dat geen Talent op zich. Het geeft me wel veel energie om de dag te starten. Er komen namelijk verschillende Talenten in actie en dat maakt het extra krachtig. Zo sterk zelfs dat ik er ook mijn andere gezinsleden mee aansteek.

Eigen ritme

De Momentgenieter, de Bewuste Beweger en de Ideeënfontein mogen zich helemaal laten gaan. Onze ochtenden met een peuter en een kleuter waren vaak bijzonder stresserend. Iedereen heeft een ander ritme en de tijd is beperkt. Vroeger opstaan om klaar te zijn voor de kindjes wakker zijn, bleek onmogelijk wegens het te vroege uur waarop onze peuter zich stokstaartgewijs uit zijn slaap zwiept.


Je Talenten kennen en ze in actie laten komen kan verstrekkende gevolgen hebben. Een vrolijk ochtendhumeur bijvoorbeeld!

Nele V., Mama en Bewuste beweger

Ik besloot het over een andere boeg te gooien. Ik maakte een playlist met mijn favoriete dansmuziek, Dr. Alban mag blij zijn :). Die lijst wordt afgewisseld met K3, Sinterklaasmuziek en Hakuna Matata en dat bleek de ideale mix voor onze ochtendmusical. Mama danst, het omkleden gaat plots een stuk vlotter en we besteden vaak zelfs minder tijd in de badkamer. Een dikke Win-Win zou ik zo zeggen.

Wat ik niet had voorzien is hoe ik hierdoor ook mijn kinderen en mijn man beter leerde kennen. Mijn peuterzoon en ik delen dezelfde ochtendlijke energie en houden allebei van vroeg opstaan en meteen bewegen, dansen, knuffelen en lachen! We genieten er daardoor in de ochtend enorm van om luide muziek op te zetten en als twee gekken door de badkamer/dressing te draaien. Ik kan je garanderen dat mijn humeur hierdoor pijlsnel de hoogte inschiet.

Engelengeduld

Mijn potje engelengeduld is dan tot boven gevuld en dat maakt het dan weer een feest om kleuterdochter en echtgenoot zachtjes uit hun bed te halen. Zij hebben wat meer tijd nodig om wakker te worden. Ik geniet nog volop na en dat straalt van me af. Ik dans dan kordater en liever door de ochtend. Meestal staat iedereen op tijd klaar om te vertrekken en zelfs regen raakt niet aan mijn humeur.

Dat we allemaal een ander ritme hebben, werd me heel duidelijk. Dat ik daar zonder frustratie mee kan omgaan, was wel helemaal nieuw voor mij. Je Talenten kennen en ze in actie laten komen kan verstrekkende gevolgen hebben :).

Ik weet heel zeker dat als jij je Talenten leert kennen, je ook kan ontdekken hoe jouw ideale ochtend eruitziet.

Wil jij ook vol energie en plezier de dag starten? Laten we dan kennismaken of vraag meteen een Talentengesprek aan.

Volg me op Facebook. Of Instagram.